Hozzávalók:
1 kg alma reszelve, vagy aprítógéppel pépesítve
5+3 dl víz
20 dkg cukor
3 csomag vaníliás pudingpor
62 dkg kocka alakú háztartási keksz
1 kávéskanál fahéj+fél citrom leve
————————–
Csoki máz:
4 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaópor(Holland)
2 evőkanál víz
5 dkg vaj
*
Elkészítés:
Elkészítés:
A megpucolt almákat lereszeljük, vagy géppel pépesítjük.5 dl vízzel feltesszük főni, közben a cukrot, fahéjat citromlevet is beletesszük, ez kb. 10 perc.
A 3 csomag vaníliás pudingport elkeverjük 3 dl vízzel, hozzáadjuk a főtt alma péphez, és kb.2 percig besűrítjük vele.
Ezt a forró pépet gyorsan ráöntjük egyenletesen a tepsiben alul kirakott kekszekre, majd a tetejére is szorosan rátesszük a kekszsort.
A mázat lassú tűzön a vaj nélkül kicsit összeolvasztjuk, majd a vajjal is.
GYORSAN KANALAZZUK RÁ EVŐKANÁLLAL A FELSŐ KEKSZ SORRA ! Hűtőbe dermesztjük másnapig.
——————————-
Megjegyzés: a leméréseim során a tepsi 24×35 cm, ebbe kétszer 6×8 db fért bele.
A keksz mérete 4×3,8 cm . A süti magassága 3,5 cm.