Almás kávés diós kevert Zsanette módra

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsanette Kovács

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 bögre teljes kiőrlésű zabpehelyliszt
1 bögre Rétesliszt
1 bögre darált dió
3 evőkanál darált kávé por
1 cs sütőpor
2 cs vaníliás cukor
10 dkg cukor vagy eritrit
csipet só
1 jó maroknyi mazsola
10 dkg olvasztott Ráma
1 nagy citrom héja reszelve
6 db közepes alma
4 db tojássárgája
4 db tojásfehérje
2 bögre tej
ízlés szerint őrölt fahéj
3 dl bögre
37 *40 tepsi
csoki mázhoz
10 dkg Ráma
3 evőkanál forró víz
3 evőkanál holland kakaópor
kevés rum

*

Elkészítés:

Tálba össze keverjük a száraz hozzávalókat.
Majd olvasztva tegyük bele a vajat, sárgáját, válasszuk szét a fehérjétől, és csipet sóval verjük kemény habbá.
Lágyabb lesz a tésztája finomabb.
Almát reszeljük le, és kevés fahéjjal forgassuk össze.
Mindent tegyünk bele, keverjük össze jól, végül a fehérjét is keverjük bele.
170- 180 c előmelegített sütőbe süssük meg kb 20 25 percig tűpróbáig.
Csokimáznak olvasszuk össze a leírtakat, langyosra melegítjük majd leöntjük a mázzal a süteményt és hagyjuk kihűlni.