Hozzávalók:
4 db csirkecomb
4 fej vöröshagyma
5 db alma
40 dkg savanyú káposzta
4 dl tejföl
2 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
2 gerezd fokhagyma
1 kiskanál szerecsendió (őrölt)
szükség szerint sajt
ízlés szerint só
ízlés szerint bors (törött)
*
Elkészítés:
A tepsiben (jénaiban) elterítjük a felkarikázott hagyma felét, meghintjük szerecsendióval és borssal. Vékonyra karikázunk 2 kicsumázott, megmosott almát (vagy 1 birs). Rászórjuk az apróra vágott savanyú káposzta felét (+1 babérlevél), sorban elhelyezzük a sózott, borsozott, kevés lisztbe mártott, félbevágott csirkecombokat (elősütve). Erre a megmaradt hagymakarika, 2 alma és a maradék savanyú káposzta kerül – ebben a sorrendben! Az utolsó almát is elosztjuk a tetején, végül a reszelt sajttal meghintjük. Az olajjal, a zúzott fokhagymával (el is maradhat) és a sóval elkevert tejfölt rálocsoljuk. Alufóliával befedve előmelegített forró sütőben egy órán át közepes lángon (180 fok) pároljuk. Végül a fóliát levéve pirosra pirítjuk.