Hozzávalók:
Tesztahoz: 500 gr
*
Elkészítés:
A tesztahoz valokat jol osszedolgozzuk es kb 1 orat kelesztem letakarva meleg helyen.Elkeszitjuk a tolteleket. Az almakat megpucoljuk es nagy lyuku reszelon lereszeljuk. Kinyomjuk a levet.Izesitjuk a cukorral,fahejjal ,hozzaadjuk a daralt diot es osszekeverjuk. A megkelt tesztat 8-10 reszre osztom es pihentetem tovabb 10-15 percig. Egy golyot kb 2 mm vastagra teglalap alakura nyujtom es a hosszabbik oldal szeleitol 1 ujjnyira teszek 2 ek tolteleket,majd befedem a tesztaval es a szeleit lenyomkodom a toltelek korul . Amaradek tesztat 1 ujjnyi szelessegu csikokra bevagom es felsodrom a toltelekes reszt ugy ,hogy a csikok vegei alulra keruljenek.A kalacs veget osszedugjuk es ovatosan osszecsipem a veget,hogy ne csusszon szet.Sutopapirral belelt tepsibe teszem tavol egymastol es pihentetem kb 20-30 percig.lekenjuk a tojassal es 180 fokra elomelegitett sutoben kb 25 perc alatt keszre sutjuk.A tetejet porcukorral megszorjuk