Hozzávalók:
8db-hoz:
5dkg vaj v.margarin,
1ek porcukor,
10dkg liszt,
1kk sütőpor,
1 tojás,+1 a kenéshez
2ek tej.
Töltelék: 1 db
*
Elkészítés:
A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
A szárazanyagokat a vajjal elmorzsoljuk,majd a tojást és a tejet hozzáadjuk,és gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk belőle.
20×40-es téglalappá nyújtjuk,8 kockára vágjuk.A gyömbéres reszeltalmát középre halmozzuk.
A tészta széleit felvert tojással megkenjük,majd a 4 csücsköt középre hajtjuk,összecsipjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk,tetejüket tojással megkenjük,középső rácson 8 percig sütjük.
Dupla adaggal érdemes elkészíteni,vagyis mindennek a kétszeresét vegyük.A tejre nem biztos,hogy szükség lesz,attól függ,hogyan áll össze a tésztánk.