Almás fahéjas palacsinta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

8 dl tej
3 tojás
35 dkg liszt
2 dl szóda vagy sima víz
1 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
2 nagy alma
25 dkg porcukor
1 ek.  fahéj

*

Elkészítés:

A tojásokat  felütöm egy mélyebb tálba, öntök hozzá  2-3 dl tejet,  beleszórom a lisztet és simára keverem. Ekkor egy sűrű massza lesz. Hozzáadom a cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat és fokozatosan hígítom fel a maradék tejjel és szódavízzel felváltva, amíg tejszín sűrűségű lesz. Szoktam turmix gépben is csinálni, úgy gyorsabb. Nagy lyukú reszelőn belereszelem a meghámozott almákat, beleöntöm az olajat, jól elkeverem. Teflon palacsintasütőben  sütöm, mivel a tésztában van olaj, csak az elsőnél olajozom ki. A porcukrot összekeverem a fahéjjal, ezzel szórom meg, ez a  töltelék, majd négybe hajtom.