Hozzávalók:
40 dkg liszt
2 tojás sárgája
20 dkg kenhető lekvár
2 tojás fehérje
fél citom hélya
50 dkg cukor
3 vaniliás cukor
1 sütőpor
2 alma
20 dkg darált dió
15 dkg étkezési zsír
15 dkg margarin
1 síma joghurt,175 gr.
pici só.
*
Elkészítés:
A liszthez, hozzá adjuk, a puha margarint zsírt, és a cukrott, úgy 20 dkg, és 1 vaníliás cukrott, pici sót, és két tojás sárgáját, és a joghurtott, és össze gyúrjuk alaposan, a tészta gyúrhatóságát, finomságát, liszttel, vagy tejföllel tudjuk javítani, ha kész a finom gyúrható tészta, négy részre osztjuk, , a diót citrom lével, citrom reszelékkel, vanílliás cukorral, 15 dkg cukorral ízesítjük, , a reszelt almát hályastól, ugyan csak így be ízesítjük, és a dió az alsó tésztára először kerűljön, amely tészta másfél centi vékony kb, és a dióra jönn ízesített alma, erre a tészta másik lapja, ugyan csak másfél centi vékony legyen, szépen a tésztát a felsőt, alá nyomkodjuk, az alsó téstánkhoz, és forró sütőben, úgy negyed óra mulva ki vesszük, és a tetejét meg kenjük lekvárral, erre keményé vert vaníliás cukros tojáshabot teszünk, és vissza tesszük, kb 10 percre a sütőbe, és szép arany sárgára sütjük, isteni finom omlós, pikáns sütink lesz.