Hozzávalók:
tésztához:
50 dkg liszt
1 egész tojás
1 cs sütőpor
25 dkg cukor
25 dkg RAMA
1/2 cs vanilia cukor
és egy kevés tejfel
diós-hab
4 tojás fehérje és sárgája
15 dkg porcukor
20 dkg darált dió
valamint kb 1,5 kg alma
fahéj, citrom
*
Elkészítés:
A tésztát összeállítjuk és a hűtőbe tesszük.
Almát meghámozzuk, lereszeljük és fahéjjal, citromlével és izlés szerint cukorral megszórjuk és állni hagyjuk
elkészítjük a diós-habot: a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, beletesszük a sárgáját és a darált diót
A tészta kétharmadát a tepsibe tesszük, megszúrkáljuk , megszórjuk egy kevés morzsával és rátesszük a kinyomkodott almát.
Erre ráöntjük a diós-habot és a maradék tésztával berácsozzuk.
175°C sütjük kb. 30-35 perc
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó Étvágyat !