Hozzávalók:
1 bögre porcukor,(a bögre lehet 2-2,5 dl)…1 szük bögre zsír vagy 250 gr margarin,1 sütőpor …3 bögre liszt..2dl tejföl..2 tojás sárgája..csipet só..2 csomag vaniliás cukor…Töltelék: ::2 kg reszelt alma ….kevés cukor …1 csomag mazsola2 kávés kanál őrölt fahéj ..10 dkg darált dió….1 citrom reszelt héjja kevés zsemlemorzsa
*
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral + a zsiradékkal majd minden hozzávalóval…Lágy tésztát kapunk nem szabad megijedni ….ha mégis tul lágy kicsi lisztet még lehet hozzá keverni …Betesszük a hűtőbe amig elkészitjük az almát…..Lereszeljük az almát megszorjuk cukorral kicsit állni hagyuk majd kicsavarjuk……A tészta egy nagy tepsire való mennyiség …Két részre osztjuk…az egyiket elnyujtjuk és a sütőpepirral kibélelt tepsibe teritjük …picit megszurkáljuk és megszorjuk zsemlemorzsával …rászorjuk a kicsavart almát ,megszorjuk dióval vagy deóval + fajéjjal és rumba áztatott mazsolával..Erre jön a másik tészta lap ,,,Tojás fehérjével megkenjük és készre sütjük ( Kb.25-30 perc )Melegen szeleteljük és a tepsiben hagyuk kihülni ..tetejét meglehe zsorni porcukorral