Hozzávalók:
80 dkg liszt (fele rétesliszt, amásik fele Bl 55-ös), 5dkg vaj, vagy margarin, 5dkg zsír, 3tojássárga, 3 evőkanál cukor, 1 cs sütőpor, 1/2 cs élesztőpor, csipet só 1 kispohár tejföl . Töltelék: 1500 g
*
Elkészítés:
Lisztet a zsiradékokat, élesztőt, tejfölt, 3 tojássárgáját, csipet sót, élesztőt, sütőport összegyúrjuk. majd 2 lapba nyújtjuk. Szilikonos sütőpapírt helyezünk a nagy gázsütőlapra és arra helyezzük az első lapot. Megszórjuk cukros dióval, és ráhalmozzuk az előzőleg megdinsztelt reszelt , cukrozott almát, amibe beleraktuk kihűlés után a narancs és citrom reszelt héjját, fahéjjat. Ráhelyezzük a másik lapot és szép rózsaszínűre sütjük. Ekkor forró tésztára kenjük a cukros tojáshabot és visszatesszük a sütőbe. A hőfokot visszaveszük 80 fokra és résnyire nyitva hagyjuk a sütő ajtaját. Addig szárítjuk, míg kopogós lesz a hab teteje. Jó étvágyat kívánok!