Almás, diós linzer

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Etelka

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Haladó

Almás, diós linzer

Recept leírás:

Hozzávalók:

80 dkg liszt (fele rétesliszt, amásik fele Bl 55-ös), 5dkg vaj, vagy margarin, 5dkg zsír, 3tojássárga, 3 evőkanál cukor, 1 cs sütőpor,  1/2 cs élesztőpor, csipet só   1 kispohár tejföl  .             Töltelék: 1500 g

*

Elkészítés:

Lisztet a zsiradékokat, élesztőt, tejfölt, 3 tojássárgáját, csipet sót, élesztőt, sütőport összegyúrjuk. majd 2 lapba nyújtjuk. Szilikonos sütőpapírt helyezünk a nagy gázsütőlapra és arra helyezzük az első lapot. Megszórjuk cukros dióval, és ráhalmozzuk az előzőleg megdinsztelt reszelt , cukrozott almát, amibe beleraktuk  kihűlés után a narancs és citrom reszelt héjját, fahéjjat. Ráhelyezzük a másik lapot és szép rózsaszínűre sütjük. Ekkor  forró tésztára kenjük a cukros tojáshabot és visszatesszük a sütőbe. A hőfokot visszaveszük 80 fokra és résnyire nyitva hagyjuk a sütő ajtaját. Addig szárítjuk, míg kopogós lesz a hab teteje. Jó étvágyat kívánok!

Almás, diós linzer

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Almás, diós linzer

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!