Almás-diós-kevert sütemény csokimázzal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

babi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

Almás-diós-kevert sütemény csokimázzal

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 db tojás
20 dkg kristálycukor
1 vaníliás cukor
30 dkg lé dús alma reszelve
15 dkg finomliszt
10 dkg darált dió
1 tk őrölt kávé(elmaradhat)
1 csomag sütőpor
A mázhoz:
10 dkg csokoládé
3 dkg margarin

*

Elkészítés:

A tojást a cukrokkal és a reszelt almával kikeverjük.
A sütőport a liszttel, a kávéval és dióval összekeverjük, majd hozzá adjuk az előző masszához.
Fakanállal szépen hozzá forgatjuk.
20×30 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral béleljük, a tésztát bele öntjük, elsimítjuk.
200 fokra melegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
A sütés vége felé alufóliával betakarjuk.
A kihűlt süteményt csokoládéval bevonjuk.

Almás-diós-kevert sütemény csokimázzal

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Almás-diós-kevert sütemény csokimázzal

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!