Almás diós Haspók módra

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Nárcica

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Almás diós Haspók módra

Recept leírás:

Hozzávalók:

20 dkg liszt
30 dkg porcukor
10 dkg darált dió
4 tojás
10 evőkanál tej
fél csomag sütőpor
1 tábla Milka tejcsoki
3 db alma
10 dkg cukor
1 ek vaj (margarin nem jó!)
2 kk fahéj
1 kk citromlé

*

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral és porcukorral átszitáljuk egy edénybe. Hozzáadjuk a diót, a tojás sárgáját és a tejet.
A 4 tojás fehérjét felverjük egy csipet sóval. Óvatosan a masszába forgatjuk.
Egy magasabb falú kisebb tepsibe sütőpapírt teszünk, majd beleöntjük a tésztát.
Közepes lángon 13-15 percig sütjük. Ezalatt az almákat meghámozzuk, negyedeljük és kivesszük a magházat. Felöntjük annyi vízzel,h ellepje, majd megfőzzük őket. 10 perc alatt körülbelül elkészül. A vizet leöntjük róla, de 1 decit hagyunk rajta. Ezután pépesítjük a cukorral, citromlével, fahéjjal és hagyjuk kihűlni. A megsült tésztát hagyjuk kicsit kihűlni. Ezalatt gőz felett felolvasztjuk a csokit a vajjal. A tésztát ketté vágjuk, beletesszük az almakrémet, végül a csokit elterítjük a tetején. Ha megszilárdult a széleket levágjuk és kockára vágva tálaljuk a süteményt.
http://haspok.blog.hu/2011/03/25/almas_dios

Almás diós Haspók módra

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Almás diós Haspók módra

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!