Almas-dios es ananaszos-dios kalacs

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

evi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Almas-dios es ananaszos-dios kalacs

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tesztahoz: 50 dkg
Toltelek: 8 alma
Ananaszos toltelek: ananasz aprora vagva , cukrozott daralt dio
Tetejere: 1 tojas
Az almas toltelekbe tegyunk par csepp citromlet , hogy ne barnuljon meg

*

Elkészítés:

A tesztahoz valokat jol osszedolgozzuk es kb 1 orat kelesztjuk. Elkeszitjuk a tolteleket amelyiket valasztjuk izles szerint izesitve.Az almat lereszeljuk a levet kinyomjuk ,majd beizesitjuk.Az ananaszt aprora vagjuk .Mikor megkelt a tesztank 10-12 reszre osztjuk.Mindegyik tesztat teglalap alakura nyujtom es a hosszabbik reszehez teszem a tolteleket.A teszta szeletol kb 1 ujjnyira teszem a tolteleket , majd a tesztat rahajtom a toltelekre.A maradek teszta feluletet egy eles kessel kb 1,5 cm – es csikokrs vagom.A szeleit nem vagom at.A toltelekes reszt atsodrom a csikokra vagott tesztan ,majd a 2 veget osszedugjuk.Sutopapirral belelt tepsibe teszem es pihentetem kb 30 percig.Lekenjuk a tejjel elkevert tojassal es 180 fokra elomelegitett sutoben kb 20-25 perc alatt pirosra sutjuk.Porcukorral megszorva talaljuk.Tolteleket izles szerint keszithetjuk csak almas- diosan ,vagy ananasz- dios valtozatban is.Ha mindegyik valtozatat elkeszitjuk akkor az almabol csak a fele mennyiseg szukseges.

Almas-dios es ananaszos-dios kalacs

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Almas-dios es ananaszos-dios kalacs