Almás diós 2. változat

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Nárcica

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

18

Nehézség

Haladó

Almás diós 2. változat

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók a tésztához:
5 db tojás
30 dkg liszt
30 dkg porcukor
20 dkg darált dió
1 cs vaníliás cukor
15 ek tej
fél cs sütőpor
1 csipet só
Hozzávalók a krémhez:
3 db alma
2 cs vaníliás pudingpor
fahéj, citromlé ízlés szerint
10 dkg cukor
1 ek vaj
8 dl víz
Hozzávalók a mázhoz:
1 tábla Milka tejcsoki
1 ek vaj
nagyon apróra vágott dió

*

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral és porcukorral átszitáljuk egy edénybe. Hozzáadjuk a finomra diót, a tojás sárgáját, vaníliás cukrot és a tejet.
A tojás fehérjét felverjük egy csipet sóval. Óvatosan a masszába forgatjuk. Egy magasabb falú tepsibe sütőpapírt teszünk, majd beleöntjük a tésztát.
Hőlégkeveréses sütőben 180 fokon szép barnára sütjük és hagyjuk ott kihűlni. Így elkerülhetjük, hogy összeessen a tészta. Ezután az almákat meghámozzuk és lereszeljük. Egy edénybe tesszük, felöntjük a vízzel, cukrot, vaníliás cukrot, citromlevet és fahéjat adunk hozzá, majd lassú tűzön felforraljuk. Ekkor jöhet bele a pudingpor. Amikor besűrűsödik, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a vajat és hagyjuk kihűlni annyira, hogy még kenni lehessen. A piskótát ketté vágjuk, elkenjük a krém felét, megint piskóta jön, majd a krém. Hűtőbe tesszük egy óra hosszára. Jöhet a csokimáz, amit gőz felett megolvasztunk a vajjal. Elterítjük a megdermedt krémem. Végül megszórjuk a felvágott dióval. Dermedés után szeletelhetjük is (5-10 perc elég is hozzá). Tortaformában is készíthetjük. Ez a mennyiség egy 28 cm-es formába elég.

Almás diós 2. változat

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Almás diós 2. változat

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!