Hozzávalók:
Almás céklasaláta
2 db reszelt, nyers céklát keverj el 4 db reszelt almával. Ízesítsd őrölt köménnyel, citromlével, kanálnyi olíva olajjal, sóval, kevés mézzel, ecetes tormával. Szórd meg friss bazsalikom, vagy petrezselyemlevéllel.
Tavaszi tekercs: hozzávalók 4 főre
1 nagy fej vöröshagyma
40 dkg darált pulykamell (vagy csirkemell)
20 dkg fejeskáposzta
15 dkg sárgarépa
15 dkg gomba
2 egesz tojás gyömbér
szójaszósz
szója olaj
só
őröltbors
2 cs réteslap (2*20 dkg-os A hagymát apró kockára vágjuk, és az olivaolajon megdinszteljük.
A répát és a káposztát gyufaszál méretűre vágjuk.
A húst a hagymához adjuk, és megsütjük benne ( érdemes ledarálni). Sózzuk, borsozzuk.
Ha kész, hozzáadjuk a répát, gombát és a káposztát, és pár perc alatt félpuhára sütjük. Szójaszósszal ízesítjük (kb. 4-5 evőkanálnyi). Én egy három centis gyömbér darabot is belereszeltem Egy kis szójaolajat adok még hozzá és a két tojást felverem, hozzáöntöm, ez egy kicsit összefogja a tölteléket.
A réteslapokat széthajtogatjuk, 2-3 réteg legyen egymáson. Arra vigyázzunk, hogy ne száradjon ki. Érdemes nedves konyharuhával letakarni.
15×15-ös négyszögekre felvágjuk, közepükre teszünk a töltelékből, és két szélét behajtva felgöngyölítjük.
Olajjal alaposan megkenjük, és forró olajban aranybarnára sütjük.
—
*
Elkészítés:
Almás céklasaláta 2 db reszelt, nyers céklát keverj el 4 db reszelt almával.
Ízesítsd őrölt köménnyel, citromlével, kanálnyi olíva olajjal, sóval, kevés mézzel, ecetes tormával.
Szórd meg friss bazsalikom, vagy petrezselyemlevéllel.
Tavaszi tekercs: hozzávalók 4 főre 1 nagy fej vöröshagyma 40 dkg darált pulykamell ( vagy csirkemell) 20 dkg fejeskáposzta 15 dkg sárgarépa 15 dkg gomba 2 egesz tojás gyömbér szójaszósz szója olaj só őröltbors 2 cs réteslap (2*20 dkg-os A hagymát apró kockára vágjuk, és az olivaolajon megdinszteljük.
A répát és a káposztát gyufaszál méretűre vágjuk.
A húst a hagymához adjuk, és megsütjük benne ( érdemes ledarálni).
Sózzuk, borsozzuk.
Ha kész, hozzáadjuk a répát, gombát és a káposztát, és pár perc alatt félpuhára sütjük.
Szójaszósszal ízesítjük (kb.
4-5 evőkanálnyi).
Én egy három centis gyömbér darabot is belereszeltem Egy kis szójaolajat adok még hozzá és a két tojást felverem, hozzáöntöm, ez egy kicsit összefogja a tölteléket.
A réteslapokat széthajtogatjuk, 2-3 réteg legyen egymáson.
Arra vigyázzunk, hogy ne száradjon ki.
Érdemes nedves konyharuhával letakarni.
15×15-ös négyszögekre felvágjuk, közepükre teszünk a töltelékből, és két szélét behajtva felgöngyölítjük.
Olajjal alaposan megkenjük, és forró olajban aranybarnára sütjük.
—