Almás bedobós,György után szabadon

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Márta

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Könnyű

Almás bedobós,György után szabadon

Recept leírás:

Hozzávalók:

Fél kg reszelt alma
5 ev.kanál liszt,,2 evk.zsir
fél csm sütőpor
20dkg fözött kockatészta
4 evk.cukor,
2db tojás,
1,5dl tej és egy kis doboz natur johurt,3 dkg vaj,és kb 2 evk. zsemlemorzsa a tetejére .
1 kk.örölt fahéj,citromhéj reszelve,2 evk darált mák,
porcukor a hintéshez

*

Elkészítés:

A kockatésztát forró vizben kifözzük nem túl puhára,a lisztet,sütőport,cukrot egy tálba elkeverem,hozzáadom a lágy zsíradékot,azzal is kikeverem,tojás,tej,joghurt,citromhéjjal alapossan összekeverem,hozzáadom a a reszelt almát,fahéjat,mákot és a kifött,lecsepetetett kockatésztát,majd összekutyulom és kivajazott tepsibe öntöm,tetejét megszórom morzsával és vajdarabkákat teszek a tetejére,180fokos sütőbe dobom és 35-40 perc alatt megsütöm.
Bármennyire is izgulsz az eredmény miatt várnod kell egy picit,hogy hűljön,utánna tudod szeletelni.Porcukorral meghintjük és ahogy csak lehet gyorsan ,langyosan elfogyasztjuk.
A bedobós bejött,György Karácsony szerencséjére.

Almás bedobós,György után szabadon

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Almás bedobós,György után szabadon

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!