Almarózsa

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsuzsi2

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

17

Nehézség

Könnyű

Almarózsa

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 cs leveles tészta
3 db alma
1/2 citrom
3 ek. szerint cukor
2 tk. őrölt fahéj
kevés vaj
kevés barack lekvár

*

Elkészítés:

Az almákat félbevágtam, kimagoztam és felszeleteltem vékony cikkekre. A citrommal meglocsoltam és annyi vizet engedtem rá, ami éppen ellepte. A vizet ízesítettem a cukorral és a fahéjjal, majd felforraltam és kb. 2 percig főztem. Nem szabad túlfőzni, nem szabad, hogy széttörjenek, annyi kell csak, hogy megpuhuljanak. Mikor készen lett, lecsöpögtettem. Félretettem.
A készen vett tésztalapot kinyútottam, megkentem olvasztott vajjal, megszórtam  ízlés szerint cukor-fahéj keverékkel, és derelyevágóval kb. 3 centis csíkokra vágtam. Az almaszeleteket ráfektettem úgy, hogy takarják egymást egy kicsit. Ezután feltekertem jó szorosan, és tepsibe állítottam. Előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütöttem, de látjuk majd, hogy mikor jó.
Mikor kivettem a sütőből, a lekvárral még forrón megkentem és porcukorral meghitettem.
Jó étvágyat!

Almarózsa

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Almarózsa

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!