Almapaprika

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

2

Nehézség

Haladó

Almapaprika

Recept leírás:

Hozzávalók:

Mennyiségtől függetlenül:
sok-sok almapaprika
víz,
ecet,
készen kapható savanyúság tartósító
cukor ízlés szerint

*

Elkészítés:

A paprikát megmosom, kicsumázom, feldarabolom.
Egy nagy lábasban vizet felfőzök amibe teszek sót és egy kevés ecetet.
Ebbe a fővő vízbe adagonként   bedobom a paprikát és újra forrástól számítva 1-2 percet főzöm.
Kiszedem és lecsepeg, majd rakom az üvegekbe és amikor mindet kicsit megfőztem akkor  annyi vizet teszek még a lábasban lévőhöz, amennyi kb elég lesz felöntő lének.
Készen kapható savanyúságtartósítót használok, a leírás szerint elkészítem, kicsit kevesebb ecettel és cukrot is teszek hozzá, nem sokat hogy ne legyen vad savanyú.
Az üvegeket felöntöm a lével, lezárom és száraz dunsztba teszem őket, ami egy ládában bebugyolálást jelent.
A képeken látható mennyiség 8 darab 5 literes üveggel lett, ehhez kell 4 db tartósító, nekem maradt meg a felöntő léből mert nagyon megraktam az üvegeket,.  A maradékot később is fel lehet használni.

Almapaprika

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Almapaprika

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!