Hozzávalók:
Mennyiségtől függetlenül:
sok-sok almapaprika
víz,
ecet,
készen kapható savanyúság tartósító
cukor ízlés szerint
*
Elkészítés:
A paprikát megmosom, kicsumázom, feldarabolom.
Egy nagy lábasban vizet felfőzök amibe teszek sót és egy kevés ecetet.
Ebbe a fővő vízbe adagonként bedobom a paprikát és újra forrástól számítva 1-2 percet főzöm.
Kiszedem és lecsepeg, majd rakom az üvegekbe és amikor mindet kicsit megfőztem akkor annyi vizet teszek még a lábasban lévőhöz, amennyi kb elég lesz felöntő lének.
Készen kapható savanyúságtartósítót használok, a leírás szerint elkészítem, kicsit kevesebb ecettel és cukrot is teszek hozzá, nem sokat hogy ne legyen vad savanyú.
Az üvegeket felöntöm a lével, lezárom és száraz dunsztba teszem őket, ami egy ládában bebugyolálást jelent.
A képeken látható mennyiség 8 darab 5 literes üveggel lett, ehhez kell 4 db tartósító, nekem maradt meg a felöntő léből mert nagyon megraktam az üvegeket,. A maradékot később is fel lehet használni.