Almaleves karamellizált almával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Almaleves karamellizált almával

Recept leírás:

Hozzávalók:

6 db. alma,
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 pár szem szegfűszeg
1 csipet só
1 evőkanál cukor
200 g. főzőtejszín
0.5 dl. fehérbor
1 kevés citromlé

*

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk, felkarikázzuk, majd rövid ideig forró serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalán karamellizáljuk az almaszeleteket.
Ezután kisebb darabokra felaprítjuk a szeletelt almákat, néhány szebb darab kivételével, melyeket a tálaláshoz teszünk félre, majd kevés cukorral, csipet sóval, kevés citromlével feltesszük főzni.
Mikor az alma megfőtt, hozzáadjuk a bort, a főzőtejszínt, a fahéjat, és néhány szegfűszeget beletéve, ismét felforraljuk.
Ezután tálaljuk a karamellizált almaszeleteket is visszatéve, és néhány mentalevéllel díszíthetjük.
Melegen, vagy hidegen tálalhatjuk.
A karamellizált almaszeletek különleges pikantériát adnak levesünknek, ami a forró nyári estéken, hűsítő finomságként fogyasztható.

Almaleves karamellizált almával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Almaleves karamellizált almával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!