Almakarikák, palacsinta bundában.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

1.5 kg alma
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál cukor
1 kanál citromlé
1 db tojás
2 dl tej
2 dl ásványvíz
20 dkg liszt
kevés só
1 kanál porcukor. (a szóráshoz)

*

Elkészítés:

A lisztből, a tejből, a tojásból, az ásványvízzel, csipetnyi sóval és 1 kávéskanál cukorral, sűrű palacsintatésztát kavarunk.
A meghámozott almák magházát kivágjuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd fahéjjal, kevés citromlével összeforgatjuk, vigyázva, hogy ne törjenek.
A palacsintatésztába forgatjuk, és forró olajban kisütjük.
Itatóspapírra, vagy papírtörlőre szedjük.
Tálaláskor porcukorral, vagy fahéjas porcukorral meghintjük, de anélkül is finom.

Almakarikák, palacsinta bundában.