Hozzávalók:
80 dkg alma
25 dkg liszt (gluténmentes verzióban 22-23 dkg is elég)
1 tojás
10 dkg cukor ( fruktóz )
csipet só
őrölt fahéj
A forgatáshoz:
zsemlemorzsa (gluténmentes)
porcukor
darabosra darált dió
*
Elkészítés:
elkészítés
Megpucoljuk az almát, és nagylyukú reszelőn reszel jük le. Az alma levét jól nyomjuk ki.
Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és gyúrjuk egyneművé. Gluténmentes liszttel hagyjuk állni 5-10 percet a masszát, hogy a liszt fel tudja venni a nedvességet – emiatt kell egy picit kevesebb liszt, mint finomlisztből!
A masszából nedves kézzel formáljunk kis gombócokat, és enyhén sós, forrásban levő vízben főzzük ki őket .Fagylaltos adagolóval egyszerűbb.
Forgassuk édes, pirított morzsába. Nagyon finom, ha kevés darált diót is teszünk a morzsába – összeillik az íze az almával