Hozzávalók:
Almafánk.
1kg. Alma, 2ek. Cukor, 1vanília cukor
1 sütőpor, 1 csapott ek. Fahéj, kevés só,
30dkg. Liszt, 1. nagy pohár joghurt, vagy kefir.
*
Elkészítés:
Az almát megmossuk, meghámozzuk és a hibás részeit, magházat eltávolítjuk. Nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A levét kissé ki nyomjuk és félre tesszük. A reszelt almához hozzá adjuk a tojásokat cukrot, és a sütőport, vaníliát, sót fahéjat jól össze keverjük ezután hozzá adjuk a 30dkg. Lisztet ha szükséges most vissza pótoljuk az alma levét. Ha az alma szikkadt nincs elég leve AKKOR ADJUK HOZZÁ A JOGHURTOT. A masszának galuskatészta állagúnak kell lenni. Két kanál segítségével megformázzuk és olajba ki sütjük. Először fedő alatt az egyik oldalát a másikat anélkül aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat kívánok.