Almabundában sült csirke

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ritus

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Könnyű

Almabundában sült csirke

Almabundában sült csirke

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 egész csirkemellfilé
2 darab csirkecomb
Annyi alma megpucólt cikkek ami a tepsi alját betakarja és a csirkét is befedi.

szárnyas pác
őrölt tarkabors
1-11/2 dl száraz fehérbor
olívaolaj

*

Elkészítés:

A csirkemellfilét és a combfiléket besózzuk, majd szárnyaspáccal is beszórjuk.
A tepsialját olívaolajjal nagyon vékonyan kikenjük majd az alamcikkekel kirakjuk az alját. Erre ráfektetjük a csirkehúst és a tetejét is betakarjuk az almaszeletekkel. A húst én dúsítottam egy kis másnapról megmaradt hajdinapalacsinta tészta. A tésztát  felcsíkoztam és ráraktam a húsra. Ezután kerültek rá az almaszeletek . Az alamaszeleteket beszórtam őrölt tarkaborssal . Felöntöttem a fehérborral majd alufóliával letakartam és a hütőbe raktam kb. félórára . majd a sütőbe került.
Nagyon finom ízletes és egészséges étel.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Almabundában sült csirke