Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához 24 cm átmérőjü sütőformához: 25 dkg
Almatöltelék: 70 dkg
1 tojás a kenéshez
*
Elkészítés:
Elkészítés: a lisztet, a tojást a margarinnal a cukorral csipet sóval és 2-3 kanál vízzel összegyúrjuk hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.Lefedve fél órát pihentetjük.A tésztát egy kisebb és egy nagyobb darabra osztjuk.A nagyobbik részt kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy zsírozott tortaformát. A fentmaradó részt rész jó lesz a diszítésnek. Közben az almát lereszeljük, cukrozzuk, rátesszük a fahéjat,összekeverjük egy kevés citrom levével és a tésztára tesszük. Kinyújtjuk a másik lapot, és befedjük vele az almát. A fentmaradó tésztából rudakat sodrunk,és először körbe a szélére rakjuk, majd csinálunk egy pici kort a közepére,aztán jöhetnek a csíkok. Ha készen van, megkenjük tojással és sütjük. A sütőfórmában hagyjuk kihűlni. Utána szeleteljük.


