Hozzávalók:
3 db alma
1 csomag fagyasztott leveles tészta
2 evőkanál kristálycukor
1 mokkáskanál őrölt fahéj
3 bögre víz
fél citrom leve
*
Elkészítés:
Az almákat kettévágtam, s késsel kivettem a magházát, s vékonyra felszeleteltem.
Utána lábosba raktam, s kb.
5 percig főztem kicsit cukros, fahéjas vízben.
A leveles tésztát kinyújtottam, s megszórtam fahéjjal és kristálycukorral, majd kicsit nyujtófával rányomogattam.
Utána 12 db kb.
2 újnyi széles csíkokat vágtam derelyevágóval.
Az alma szeleteket lecsepegtettem tésztaszűrőn, majd tiszta konyharuhára raktam, hogy ne legyenek vizesek.
Konyhai papírtörlőt ráraktam, hogy teljesen megszáradjanak az alma- szeletek, majd levettem róla a papírt.
Ez nagyon fontos, hogy ne maradjanak vizesek az almaszeletek.
Elkezdtem az almaszeleteket rárakosgatni a levelestészta csíkokra.
Egyesével ráraktam, majd feltekertem, s beraktam a muffinsütőbe.
Utána, amikor mind a 12 db elkészült, akkor beraktam a tepsit az előre bemelegített sütőbe.
Közepes fokozaton kb.
25-30 percig sütöttem.
Félidőben kivettem a sütőből, s a tepsi külső felét raktam belülre, hogy egyformán átsüljön mind.