Hozzávalók:
Hozzávalók:
1 kg. őszibarack
1 kg alma
3 liter víz
2 tk mézeskalács fűszerkeverék (Toldi fűszer )
20 dkg cukor kilónként ,de ez is ízlés dolga
1 tk citromsav
1 fél kávés kanál Na –benzoát
*
Elkészítés:
Elkészítés : A barackot és az almát megtísztítom héját levágom majd nyersen turmixolom, a hozzávalókat összekeverem, majd felforralom.
Ha azt látjuk nem ígényel annyi vízet vagy rostosabban szeretjük akkor kevesebbet is tehetünk bele.
Ugyanígy a cukor is ki milyen édesen szereti, van aki nem is tesz bele semmit, persze attól is függ mennyire édes a gyümölcsünk.
Az üvegeket csírátlanítom, kimosom és még egyszer forró ecetes vízzel átöblítem.
Üvegbe töltöm majd száraz dunsztba teszem.
Nagyon finom ízletes rostos levet kapunk.
Ha csak lehűtve szeretnénk ivólevet akkor hidegen turmixolva, tartósítás nélkül mehet a hűtőbe egy hétig el áll biztosan.