Alma fahéjas csiga

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

120

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Alma fahéjas csiga

Alma fahéjas csiga

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

60 dkg liszt
4 dkg élesztő
2 dl tej
4 evőkanál cukor
6 dkg puha vaj
csipet só
2 tojássárgája
1 kávéskanál fahéj
3 közepes édes alma
1 kisebb citrom leve
2 csomag fahéjas cukor
olaj a lekenéshez
porcukor

*

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejben felfutatjuk. Aztán összekeverjük a  liszt – cukor – só – tojássárgája – puha vaj – almát lereszeljük a nagy lyukú reszelőn – citrom leve.
Ha túl ragacsos a tészta még keverünk hozzá kevés lisztet. Lágy tészta kell hogy legyen. Letakarva duplára kelesztjük.
Ha megkelt,4 részre vágom, lisztezett gyúrólapon kinyújtom külön-külön, Megkenem olajjal, megszórom fahéjas cukorral és feltekerem  szorosan.
1 1/2 cm vastagra szeletelem, a tepsit kikenem vagy sütőpapírral bélelem,  a csigákat bele rakom úgy hogy legyen helyük még kelni. Hagyom még 10-15 percet kelni. Olajjal lekenem a tetejüket + oldalaikat.
180 fokon sütöm amég picit kezd pirulni  az oldala és  a teteje.
Ha kihűlt porcukorba megforgatom és tálalom. Nagyon finom puha kis csigácskák . Jó étvágyat.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Alma fahéjas csiga