Alma-eper leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Andi80

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

*4 közepes alma
*25 dkg eper
*1 csipet só
*2-3 ek cukor (a gyümölcsök édességének függvényében)
*2 dl főzőtejszín (20%-os)
*0,5 tasak eperízesítésű pudingpor
*1 tasak vaníliás cukor

*

Elkészítés:

Az epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk.
Az almákat meghámozzuk, magházukat kiemeljük és a gyümölcshúst közepes darabokra vágjuk és annyi vízzel felöntve, hogy kicsit túlérje, feltesszük főni.
Meghintjük a sóval, cukorral.
Ha már puha, hozzáadjuk az epret.
A pudingport a tejszínnel csomómentesre keverjük.
A levesből mert pár evőkanál meleg lével felhígítjuk, majd folyamatos kevergetés mellett beleöntjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és hagyjuk felfőni.
Jól behűtve kínáljuk.

Alma-eper leves