Hozzávalók:
1,7 kg megtisztított alma
50 dkg cukor
1,5 cs. 3: 1 dzsemfix
Őrölt fahéj
Őrölt szegfűszeg
½ dl Triple Sec
1 citrom leve
*
Elkészítés:
Az almát megtisztítjuk, magházát eltávolítjuk és szeleteljük.
A 7,5 literes Mesterszakács Füles Főzőedényben feltesszük főni. Mikor megpuhult, rúd mixerrel turmixszoljuk. Hagyhatjuk kicsit darabosra is, de teljesen péppé mixelhetjük.
Ezután hozzáadjuk a cukrot, amihez előzőleg hozzákeverjük a dzsemfixet.
Visszatesszük a dzsemet a tűzhelyre. Forrástól számítva 5 percig főzzük.
Miután levettük a tűzről, belekeverjük a fahéjat, szegfűszeget, citrom levét és a Triple Sec-et.
Üvegekbe töltjük, azonnal lezárjuk az üvegeket.
5 percre fejre állítjuk az üvegeket, hogy vákuum képződjön.
Ezután mehet a végleges helyére a dzsemünk.
Javasolt Tupperware termékek:
TW Előkészítő kés
TW Digitális Konyhamérleg
TW Merőkanál
Mesterszakács Füles Főzőedény 7,5 literes