Hozzávalók:
20 dkg széles metélt
10 dkg füstölt szalonna
1 fej hagyma
3 db burgonya
1 szál sárgarépa
1 kk pirospaprika
20 gkg Gyulai kolbász
só
bors
ételízesítő
köménymag
*
Elkészítés:
Előkészítjük a hozzávalókat.
A szalonnát kis kockára vágjuk.
Megpucoljuk a burgonyát, megmossuk, majd kockára vágjuk.
A hagymát megtisztítjuk, majd apróra vágjuk.
A kolbászt is felkarikázzuk.
A szalonnát beletesszük a fazékba, majd kis lángon sütve, kisütjük a zsírját.
Nem baj, ha sok lesz, ne öntsük ki !
Ha megsült, kiszedjük a pörcöt.
Ezután a hagyma következik.
Beleszórjuk a zsírba, majd nagyobb lángon elkezdjük üvegesre pirítani.
Közben mellészórjuk a tésztát és a kolbászkarikákat is.
Óvatosan kavargatva addig pirítjuk, míg a tészta aranybarna és kissé hólyagos lesz.
Rászorjuk a köménymagot és a pirospaprikát majd óvatosan átkeverjük, csak néhány pillanatig, amíg a paprika kiengedi a szép színét.
Majd felöntjük vízzel, sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük.
Az előre felkockázott burgonyát beletesszük az elkészített “alaphoz”.
Hozzáadjuk a kolbász karikákat is.
Akkor van kész a levesünk ha a burgonya és a tészta is puhára főtt.