Alföldi gombás máj

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Alföldi gombás máj

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
fél kg sertésmáj (bármilyen májból jó, pulyka, csirke, kacsa, stb.)
30 dkg gomba
10 dkg vaj
4 egész tojás
fél liter tej
4-5 gerezd fokhagyma
őrölt bors
só.

*

Elkészítés:

Elkészítése:
A sertésmájból 4 nagy szeletet vágunk, rostjaira merőlegesen bevagdaljuk. (Természetesen az apróbb májat nem kell szeletelni, csak bevagdalni.)
A fokhagymát belenyomjuk fokhagymanyomóval a tejbe, ebbe beleáztatjuk a májat, 1-2 órára. (Ez előre elkészíthető.)
A gombát felszeleteljük, 5 dkg vajon, kevés sóval, őrölt borssal addig pároljuk, míg a saját levét el nem főtte, melegen tartjuk.
A májszeletekről a tejet leitatjuk, enyhén borsozzuk, 5 dkg vajon mindkét felükön megsütjük, majd forrótálra egymás mellé fektetjük.
A gombavagdalékot a tetejükre halmozzuk, és mindegyikre 1-1 tükörtojást csúsztatunk.
Burgonyapürével, hasábburgonyával vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Alföldi gombás máj

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Alföldi gombás máj

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!