Alföldi gombás máj

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Alföldi gombás máj

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók: 50 dkg

*

Elkészítés:

Elkészítése: sertésszeletből 4 nagy szeletet vágunk, rostjaira merőlegesen bevagdaljuk. (az apróbb májat nem kell szeletelni csak bevagdalni ) A fokhagymát belenyomjuk a tejbe, ebbe áztatjuk a májat  1 – 2 óráig. A gombát felszeleteljük, 5 dkg vajon, kevés sóval, borssal, saját levébe megpároljuk. A máj szeletekről a tejet leiktatjuk, borsozzuk, és a maradék vajon mindkét oldalát megsütjük, tálra tesszük, és a gomba vagdalékokat a tetejére halmozzuk, majd 1 -1 tükörtojást csúsztatunk rá. Burgonyapüré, Petrezselymes burgonya, fogatott burgonyával tálaljuk, és savanyúsággal.
Én kacsamájból csináltam.

Alföldi gombás máj

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Alföldi gombás máj

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!