Hozzávalók:
4 db csirkemellfilé (8 szelet csirkemellfilé), kb 80 dkg
só
A töltelékhez:
25 dkg csípős kolbász
1 db hegyes erőspaprika
1 fej vöröshagyma
10 dkg füstőlt szalonna
1 ek rizsliszt, vagy GM zabpehelyliszt
A panírozáshoz:
rizsliszt
tojás
GM zsemlemorzsa
A sütéshez:
étolaj/kókuszzsír
*
Elkészítés:
A töltelékhez az apró kockára vágott szalonnát üvegesre pirítjuk, és kiszedjük zsírból.
A visszamaradt zsírban megpirítjuk a megtisztított, felkockázott hagymát, és az apróra vágott zöldpaprikát, majd hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt.
Kevés liszttel (én GM zabpehelylisztet használtam) megszórjuk, pár percig pirítjuk, ha szükséges fűszerezzük.
Hagyjuk kihülni.
A húst óvatosan kiklopfoljuk, sózzuk, majd a hosszabbik felére vékony csíkban rendezzük a tölteléket, óvatosan feltekerjük, majd rizslisztben, felvert – sóval ízesített – tojásban, GM zsemlemorzsában panírozzuk.
Bő forró zsíradékban kisütjük.