Alföldi csípőstekercs

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

scarlett69

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Haladó

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Alföldi csípőstekercs

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

4 db csirkemellfilé (8 szelet csirkemellfilé), kb 80 dkg

A töltelékhez:
25 dkg csípős kolbász
1 db hegyes erőspaprika
1 fej vöröshagyma
10 dkg füstőlt szalonna
1 ek rizsliszt, vagy GM zabpehelyliszt
A panírozáshoz:
rizsliszt
tojás
GM zsemlemorzsa
A sütéshez:
étolaj/kókuszzsír

*

Elkészítés:

A töltelékhez az apró kockára vágott szalonnát üvegesre pirítjuk, és kiszedjük zsírból.
A visszamaradt zsírban megpirítjuk a megtisztított, felkockázott hagymát, és az apróra vágott zöldpaprikát, majd hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt.
Kevés liszttel (én GM zabpehelylisztet használtam) megszórjuk, pár percig pirítjuk, ha szükséges fűszerezzük.
Hagyjuk kihülni.
A húst óvatosan kiklopfoljuk, sózzuk, majd a hosszabbik felére vékony csíkban rendezzük a tölteléket, óvatosan feltekerjük, majd rizslisztben, felvert – sóval ízesített – tojásban, GM zsemlemorzsában panírozzuk.
Bő forró zsíradékban kisütjük.