Hozzávalók:
Csont nélküli sertés karaj: 600 g
füstölt szalonna: 100 g
vöröshagyma: 200 g
só: ízlés szerint
őrölt bors: ízlés szerint
őrölt kömény: ízlés szerint
szerecsendió: ízlés szerint
zöldséges rizs köretnek: 200 g
burgonya: 400 g
paraszt kolbász: 200 g
csípős zöldpaprika: 1 db
*
Elkészítés:
Töltelék:
Töltelékhez a szalonnát üvegesre pirítjuk, és kiszedjük zsírból. A zsírban megpirítjuk a hagymát, és a zöldpaprikát, majd hozzáadjuk a kolbászt. Ízlés szerint fűszerezzük. Kevés liszttel megszórjuk, és 5 percig pirítjuk.
A kiklopfolt karaj szeletre egy csíkban ráhelyezzük a kihült töltelékett, majd tekercsbe hajtjuk. Hagyományos módon lisztben, tojásban, zsemlemorzsában panírozzuk, és bő olajban arany barnára sütjük. Keresztbe slégen ketté vágjuk, ízlésesen a köretre helyezzük.
Sült burgonyával, megfőzött zöldséges rizzsel tálaljuk. Zöldséggel díszítjük.
Megtisztított burgonyát szeleteljük, enyhén megsózzuk, majd kisütjük ( ügyeljünk arra, ha az olajat többször használjuk nem biztos, hogy kell sózni a burgonyát, mert már sós lehet az olaj )