Alföldi betyárgulyás

Értékelés: 5 / 5 ⭐ (1 szavazat)

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Alföldi betyárgulyás

Recept leírás:

Hozzávalók:

10 dkg füstölt szalonna
25 dkg sertéshús
5 db krumpli
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyem gyökér
1 fej hagyma
1 teáskanál pirospaprika
15 dkg csiperke
kis csokor petrezselyem zöld
1 szál lestyán levél
só, frissen őrölt bors
1 kanál tejföl
csipetke, vagy galuska ízlés szerint

*

Elkészítés:

A szalonnát felkockázzuk, és kisütjük.
A zsírján megpirítjuk a nagyon apróra vágott hagymát, majd a kockára vágott húst átforgatjuk rajta, míg kifehéredik.
Hozzákeverjük a pirospaprikát, felengedjük vízzel, míg éppen csak ellepi és hozzáadjuk a sót, a borsot.
Lassú tűzön főzzük addig, míg a hús kezd puhulni.
Ekkor kerül bele a felkarikázott ( kockázott ) répa, a gyökér, majd később a krumpli is.
A tejfölt, a felszeletelt gombát, és az apróra vágott petrezselyem zöldet is hozzátesszük, valamint csipetkét, esetleg galuskát főzünk bele.

Alföldi betyárgulyás

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Alföldi betyárgulyás

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!