Hozzávalók:
1 kg tojásgyümölcs, 1 kg kápia paprika (piros), 1 nagyobb fej fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 4 evőkanál étolaj + az üvegek lezárásához
*
Elkészítés:
A tojásgyümölcsöt is és a paprikát jól megmossuk, majd egy-egy tepsibe beteszük a sütőbe kb 160 fokon.
40 pec sütés után egy nagy edénybe átrakjuk, lezárjuk, hogy jó bepárásodjon.
Amikor nagyjából kihűlt, ( hogy kezünk elállja ) egyesével szedegetjük ki és lehúzzuk a héjukat.
A paprikáról nekem úgy sikerült könnyebben, hogy a csuma felől kezdtem és a hegye felé húztam.
Ha ez kész, akkor a vöröshagymát a a 4 evőkanál olajra reszelem és egy picit megdinsztelem, hozzáadom az 1 fej fokhagymát ( amit fokhagymanyomón átnyomtam ) majd a tojásgyümölcsöt és a paprikát.
Kézi mixerrel jól eldolgoztam, színes borsot daráltam hozzá, összekevertem és üvegekbe töltöttem.
A tetejére étolajat öntöttem, ezzel zártam le, hiszen tarósítót nem tettem bele.
Nagyon finom lett, sűlt húsokhoz, pörköltekhez kiváló ízesítő.
No meg pirítóshoz, sajttal megszórva finom melegszendvics készíthető belőle.