Aioli Csilditől avagy Katalán majonéz

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

5

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Aioli Csilditől avagy Katalán majonéz

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

4-6 gerezd fokhagyma
3 db tojás
1,5 dl jó minőségű  növényi olaj vagy olíva
Bors őrölve

csipet mustár

*

Elkészítés:

A Tojásokat csak forrástól számított 2 percig lágyra főzzük
A darabokra vágott fokhagymát magas keverőpohárba tesszük, hozzáadunk fél kávéskanál sót, és keverni kezdjük.
Addig keverjük a botmixerrel, míg a fokhagyma püré nem lesz.
Majd hozzáadjuk a lágy tojásokat, tovább keverjük Ekkor néhány csepp olaj hozzáadásával erőteljesen továbbkeverjük, egyszerre mindig csak kevés olajat adunk hozzá.
Végül pár csepp mustárral is keverjük még.
A krém elég sokáig híg marad, hirtelen fog besűrűsödni.
Ekkor lehet növelni az olajadagot.
Majd sót és borsot rakunk bele ízlés szerint.
Pirítóshoz, sültekhez nagyon finom.