Agyvelő leves káposztalével !

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Éva1

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Agyvelő leves káposztalével !

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 db sárgarépa
1 petrzselyemgyőkér
1-2 db húsos disznócsont
25 dkg darálthús
30dkg  disznóagy
2 tojás
tetszés szerinti káposztalé
1 evőkanál liszt
pici tej

bors
petrezselyemzöld
2 evőkanál rizs
1 fej hagyma

*

Elkészítés:

A csontokat az apróra vágott (vagy reszelt)zöldégekkel  odateszem főni, hozzáöntök annyi káposztalevet, hogy jó savanykás legyen.  Egy fej hagymát is beleteszek egészben. Amíg ez fő az őrölthúst egy tojással, a rizzsel, sóval, borssal összedolgozom, és kicsi gombocokat készítek belőle. Amikor a hús megpuhult kiveszem a csontot a levesből leszedem róla a húst apró darabokra vágom és visszadobom a levesbe , hozzáteszem a gombocokat is. Amikor már a gombocok is megpuhultak akkor teszem bele a disznóagyat, mert annak csak kevés fővés kell.
Amikor az agy is megpuhult, a levest félrehúzom a lángról. Elkészítem az eresztéket: 1  tojást 1 evőkanál liszttel csomómentesre kavarok, felöntöm fele vízzel, fele tejjel. Ezt az eresztéket a félrehúzott levesbe kavarom. Többet nem teszem vissza a lángra, mert az ereszték könnyen összefut benne. A tetejére petrezselyemzöldet szórok. Ha a leves  nem elég savanyú még töltök bele káposztalevet ! Tejföllel tálalom !

Agyvelő leves káposztalével !

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Agyvelő leves káposztalével !

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!