Hozzávalók:
½ kg (két nagy szelet) Afrika harcsa
½ citrom leve
só
bors
olaj a sütéshez
Mártáshoz:
2 ek. liszt
4 ek. olaj
1 citrom leve
½ csokor petrezselyemzöld
½ gerezd fokhagyma
4 ek. tejföl
2 dl víz
1 csokor kapor
só
pici cukor
Körethez:
6 egész, közepes krumpli
6 szelet bacon
só
*
Elkészítés:
A halat kiolvasztom, lecsepegtetem, szárazra törlöm, sózom borsozom, majd meglocsolom citromlével. Így áll amíg elkészül a mártás és a köret.
A mártáshoz a vízben a tejfölt, az összevágott petrezselymet, a préselt fokhagymát összeturmixolom.
Olajon kicsit megfuttatom a lisztet(nem kell megpirítani), és hozzáöntöm a turmixot. Így egy zöld mártást kapok, amihez hozzáteszem az apróra vágott kaprot. Ezután sűrűre rotyogtatom, beleteszem a citromlevet, pici cukrot és sót.
A halszeleteket mindkét oldalán 3-3 percig sütöm.
A körethez a megpucolt, egészben hagyott krumplikat sósvízben félpuhára főzőm, majd mindegyiket 1-1 szelet baconbe tekerem, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem és addig sütöm, amíg a bacon jól megpirul rajta.
Ezzel a körettel tálalom a mártással leöntött halszeletet.