Áfonyás-túrós rétes rizslapból (Gluténmentes)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata Boszi

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (1 szavazat)

Adag

5

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Áfonyás-túrós rétes rizslapból (Gluténmentes)

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók 2 db rúdhoz:
16 db rizslap
50 dkg félzsíros tehéntúró
1 db tojás
3 ek cukor (édesítő)
10 g vaníliás cukor
3 ek Cassava dara vagy rizsdara
1 ek útifűmaghéj
5 dkg aszalt áfonya
3-4 ek tejföl
A lekenéshez:
4 ek olvasztott vaj
4 ek tejföl
A tetejére:
2 ek porcukor (édesítő).

Elkészítés:

Mivel a gluténmentes lisztekből nem lehet a hagyományos húzott rétest elkészíteni, éppen azért, mert pont a glutén hiányzik belőle, amitől nyújtható lenne, kénytelenek vagyunk más megoldásokhoz folyamodni, ha rétest szeretnénk enni.
Egyik megoldás lehet a kínai rizslap.
A túrót villával összetörjük, belekeverjük a tojást, cukrot, vaníliás cukrot, rizsdarát, útifűmaghéjat, az áfonyát, tejfölt.
A rizslapokat 20-30 mp-re hideg vízbe mártjuk, puhuljanak csak meg rendesen, különben rágósak lesznek, majd sütőpapírra helyezzük őket úgy, hogy félig fedjék egymást széltében is, hosszában is.
A tölteléket a tészta szélére kanalazzuk egy csíkban, a kimaradó részt bőségesen megkenjük olvasztott vaj és tejföl keverékével, majd a tészta két végét behajtjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki, és feltekerjük a rétest a sütőpapír segítségével.
Ha ügyesen helyeztük el a lapokat, át tudjuk tenni a rétest a sütőlapra egy mozdulattal, de lehet papírossal együtt is áttenni.
A rétesek tetejét is alaposan lekenjük az olvasztott vaj és tejföl keverékével, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Frissen nagyon finom, ropogós, másnapra, ha nem takarjuk be alaposan, kiszárad, és rágóssá válik.

Áfonyás-túrós rétes rizslapból (Gluténmentes)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Áfonyás-túrós rétes rizslapból (Gluténmentes)