Áfonyás köles torta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Haladó

Áfonyás köles torta

Recept leírás:

Hozzávalók:

25 dkg hántolt köles
1 l tej
12,5 dkg vaj

10 dkg cukor
4 db tojás
16 dkg dió
A krémhez:
2 dl tejszín
25 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
40 dkg áfonyalekvár

*

Elkészítés:

Az előző havi díj felhasználása 🙂 A kölest a tejjel, a vajjal, a sóval és a cukorral puhára főzzük.
Langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk az egész tojásokat és a darált diót is.
Egy 20 cm átmérőjű tortakarikát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát és 160 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük.
A formából kivéve kihűtjük, majd kettévágjuk.
A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, a mascarponét a porcukorral kihabosítjuk, majd a tejszínhabot is beleforgatjuk.
Az egyik tésztalapot visszarakjuk a formába, majd rákenjük a krém felét, és a lekvár felét, majd rátesszük a másik lapot, a maradék krémet elsimítjuk rajta, végül a lekvárral márványozzuk.
Érdemes pár órára hűtőbe tenni.

Áfonyás köles torta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Áfonyás köles torta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!