Hozzávalók:
A piskótához:
6 tojás
6 e.k. liszt
6 e.k. cukor
Toltelékhez:
0,5 kg krémtúró
0,5 l tej
1 vaníliás pudingpor
0,5 l tejszín
5 ek áfonyalekvár
2 dkg zselatin
ha nem lenne elég édes, ízlés szerint cukor
*
Elkészítés:
A piskótatekercset előzőnap a szokott módon megsütjük, megkenjük áfonyalekvárral és hideg helyen tároljuk.
Másnap:
Kibélelünk egy tálat folpackkal, kirakjuk az egészet a piskótatekercsekkel.
Megfőzzük a pudingot, kihűtjük, és meleg vízben feloldjuk a zselatint, langyosra hűtjük.
A krémtúróba belekeverjük az áfonyalekvárt, szükség esetén cukorral édesítjük.
A túrót a pudinggal összekeverjük, hozzáadjuk a feloldott zselatint és óvatosan belekeverjük a felvert tejszínhabot.
Beleöntjük a piskótakarikákkal kibélelt tálba, a tetejére piskótakarikák kerülnek, mert ez lesz az alja, ha kiborítjuk a tálra.
Egy éjszakai pihenés után tálra borítjuk, díszíteni nem szoktam, mert magában is szép.
Készítettem már más formában és ízben is, fantázia kérdése.