Hozzávalók:
30 dkg rizsliszt
1 ek nyírfacukor
5 dkg kókuszzsír
15 dkg méz
1 tk őrölt fahéj
1 tk őrölt szegfűszeg
1 tk szódabikarbóna
1 db tojás
Díszítéshez:
1 tojásfehérje
kb 20 dkg porcukor
*
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat összevegyítjük.
Az olvasztott mézet és az olvasztott kókuszzsírt hozzáöntjük, majd a felvert tojást és a vizet is.
összegyúrjuk, és 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve rizslisztezett munkafelületen átgyúrjuk a tésztát, majd 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, és karácsonyi motívumokat szúrunk ki.
Előmelegített 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
A sütőből kivéve, azonnal lyukat szúrunk – kötőtűvel – a mézeskalácsokra, ahová majd a későbbiekben szalagot fűzhetjük be.
Ha kihültek, a porcukorból tojásfehérjéből készült mázzal díszítjük.
Végül vázába állított fenyőágakra akasztjuk a díszeket.