Abált szalonna

Értékelés: 5 / 5 ⭐ (1 szavazat)

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

5

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg hasalja szalonna
1 fej fokhagyma

pirospaprika
babérlevél
egész bors

*

Elkészítés:

A szalonnát egy megfelelő nagyságú lábasban épp csak annyi vízben elkezdjük főzni ( lassú tűzön = abálni ) sóval, babérlevéllel, egész borssal ízesített vízben, amennyi ellepi.
A főzési idő a szalonna nagyságától függ, hústűvel könnyel ellenőrizhetjük, h megfőtt-e ?
Ha kész a vízből kiemeljük, sózzuk, fokhagymanyomón átpaszírozott fokhagymával ízesítjük, és pirospaprikával megszórjuk.
Alaposan lehűtve, paradicsommal, paprikával kínáljuk !