Hozzávalók:
Kb. 18-20 db palacsintához:
20 dkg liszt
2 db tojás
2 ek olaj
0,5 l tej
csipetnyi só
Mivel ez a palacsinta édes és sós egyaránt lehet, bármilyen tölteléket tehetünk bele. A képen láthatót háromféle lekvárral töltöttem, mert a fiamnak éppen leesett a vér-porcukor szintje…: )
De tölthetjük hússal, gombával, sonkával, sajttal, akkor kiváló előétel lehet.
A töltelék határozza meg, hogy sós vagy édes a palacsintánk.
*
Elkészítés:
Fölteszem előmelegedni a 20 cm-es AMC palacsintasütőt. Ez alatt megkeverem a palacsinta tésztát. A hozzávalókat mélyebb tálba teszem és habverővel összedolgozom. Mire kész, a palacsintasütő is sütési hőmérsékleten van, vagyis a visiotherm első piros jelzéséhez ért a mutató. Ekkor egy nagyon kevés olajat teszek az első palacsinta alá, de tényleg csak leheletnyit. A szokásos módon kisütöm az első palacsintát, aztán a többi alá már nem teszek egyetlen csepp olajat sem. Ilyenkor már nincs szükség a palacsintasütő fedőjére sem, teljesen a hagyományos sütési mozdulatokat alkalmazom, csak az a különbség, hogy 19 palacsintát teljesen olaj nélkül sütök ki. Nagyon gyorsan sül, gyönyörű, könnyű lesz a tészta, rendkívül finom.