A szalma krumpli titka

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Klárika

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

A szalma krumpli titka

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg burgonya
olaj a kisütéshez

*

Elkészítés:

Hámozzuk meg a burgonyát és vágjuk ujjnyi vastagságú hasábokra Mossuk le és egy törlő kendővel szárítsuk meg. Az első olajban sütés. Az olaj hőmérséklete ekkor még nem forró, de közelíti azt. A burgonyát így 5 percig sütjük, amikor is éppen, hogy elkezd színeződni és kellő nedvesség is maradt benne, olyan hólyagos szerű. Aztán kiszedjük és tálra rakjuk , megvárjuk, míg teljesen kihűl. Az elősütött burgonya így akár el is rakható későbbi időpontra várva, hogy készre süssük. A kihűtött, elősütött burgonyát 180°C hőmérsékleten készre sütjük. Tálalható, ehető.Előfőzni is lehet de akkor kockára vágjuk.15-20 perc  elég.Ne főzzük túl. Aztán teljesen hűtsük ki.

A szalma krumpli titka

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

A szalma krumpli titka