Hozzávalók:
25 dkg margarin
45 dkg rétesliszt
1 tasak sütöpor
15 dkg porcukor
4 tojás
8-10 alma
1 db citrom
2-3 zacskó fahéjas cukor
*
Elkészítés:
25 dkg puha margarint összegyúrunk 45 dkg rétesliszttel és egy sütöporral, majd 15 dkg porcukorral és 4 tojássárgájával.
Ezután sima tésztává gyúrjuk.
Egyharmad részét egy tálban a hutöbe tesszük fél órára. A maradék tésztát egy kivajazott, kilisztezett tepsibe nyomkodjuk egyenletesen, szépen.
Erre durva reszelőn 8-10 megpucolt és kimagozott almát reszelünk.
Pici citromlével meglocsoljuk és 2-3 zacskó fahéjas cukorral megszórjuk.
Ezután 4 tojásfehérjét 15 dkg porcukorral kemény habbá verünk és rákenjük a reszelt fahéjas almánkra.
Majd a hideg 1/3 ad tésztamaradékot durva reszelőn ráreszeljük a tojáshabra.
Előmelegített sütöben 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Teljesen kihütjük és porcukrot szórunk rá.
Szeleteljük és hipp – hopp már nincs is belöle.