Hozzávalók:
A lapokhoz:
35 dkg liszt
10 dkg porcukor
2 ek. méz
1 nagy tojás
1 csapott ek. szódabikarbóna
1 . kk. 20%-os ecet
A krémhez:
2 tubus cukrozott, sűrített tej
1 cs. vaníliás pudingpor
3 dkg cukor
4 dl tej
25 dkg vaj, vagy margarin
10 dkg porcukor
10 dkg Grapolia diókém (vagy 10 dkg darált dió)
*
Elkészítés:
Gőz fölött összeolvasztom a vajat, vagy margarint, a cukrot, a mézet és a tojást. Langyosra hűtöm, hozzáadom az ecetet és a szódabikarbónával elkevert lisztet. Ha lágy a tészta teszek még hozzá lisztet. 4 részre osztom, majd fél órára hűtőbe teszem. Egy 35×30-as tepsi alján lapokat sütök, a tepsi alját minden lap előtt levajazom.
A krémhez előző nap elkészítem a karamellt. A tubusos sűrített tejeket egy befőttes üvegbe nyomom, egy fazékba állítom, felöntöm vízzel és 3 órán át lassú tűzön főzöm, amíg szép világosbarna karamell nem lesz belőle. A vizet időnként pótolni kell, de mindig forró vízzel, szét ne repedjen az üveg. A karamell másnapra lehűl és besűrűsödik. A pudingport megfőzöm a tejjel és a cukorral, langyosra hűtöm. A vajat, vagy margarint kikeverem a porcukorral, hozzáadom a pudingot, majd belekeverem a karamellt és a diókrémet.(vagy darált diót). A krémet hűtőben lehűtöm. Abba a tepsibe, aminek a hátán sültek a lapok beleteszek egy lapot, megkenem krémmel, majd így teszek miden lappal, felülre krém kerüljön. Ezután hideg helyre teszem, amikor puha, kockákra vágom.