Hozzávalók:
3 fej hagyma apróra vágva
1 szál póréhagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma átnyomva
kevés snidling
néhány babérlevél
1 csipet só, és bors
ízlés szerint szerecsendió
200 g főzőtejszín
kevés liszt, vagy keményítő
*
Elkészítés:
Kevés zsiradékon a hagymát dinsztelem, kicsit később a pórét, és a fokhagymát is hozzáadom.
Megsózom.
Felöntöm vízzel, megborsozom, szerecsendiót reszelek hozzá, a babérleveleket is a vízbe teszem.
(ha valaki tartalmasabb levest kíván, tehet bele 1 – 2 leveskockát is) Mikor a hagyma megfő, keményítős, vagy lisztes főzőtejszínnel behabarom, hozzáadom az apróra vágott snidlinget, és újból felforralom.
Tálalni lehet levesgyönggyel, de fokhagymás olajban pirított kenyérkockákkal is.
Sajtot is reszelhetünk rá.