Hozzávalók:
1 db tojás
1 bögre cukor
½ bögre étolaj
1 bögre tej
1bögre darált dió
1 bögre rétesliszt
1 csomag sütőpor
1 csomat vaníliás cukor
A krémhez:
6 dl tej
10 dkg cukor
2 csomag tejszín ízű pudingpor
15 dkg vaj
A tetejére:
10 dkg csokoládé
1 ek étolaj
*
Elkészítés:
A tojást a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzá adjuk apránként az étolajat és a tejet is. A lisztet, a diót. a sütőport összekeverjük, majd fokozatosan a fentiekhez adagoljuk.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük és 180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Kivétel előtt, tűpróbát végzünk.
A krémhez a pudingport a cukorral, tejjel sűrűre felfőzzük. Amikor kihűlt a vajjal habosra keverjük. A kihűlt tésztára simítjuk. A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk. A süteményt bevonjuk vele.
1 bögre mérete: 2,5 dl. Tepsi mérete: 20×30 cm legyen.


